zastitna ograda

Kovano gvozdje u arhitekturi i enterijeru - Wrought iron in architecture and interior by Steel sculpture

Kovano gvozdje kao materijal,  i nacin obrade istog,  pruza veliku umetnicku slobodu u procesu stvaranja.  Arhitektura sa enterijerom otvara veliki prostor i mnostvo  mogucnosti za kovano gvozdje i umetnikovo  delovanje u istom.  Kao primer, postavljam lampu koju sam uradio da prati sto od kovanog gvozdja koji se moze pogledati na linku : http://nikolapantovic.com/kovano-gvozdje/

Lampa je napravljena od elemenata kovanog gvozdja  ukomponovanih na najbolji moguci nacin koji je u datom  trenutno upotpunilo umetnicko nadahnuce.  

Arhitektura sa svojim prostorom predstavlja jedan od velikih izazova za umetnika stvaraoca, kao problematiku koju pre svega treba odgonetnuti a zatim i resiti...

Mnostvo mogucnost ...

Za vise informacija mozete napraviti kontakt kroz proputovanje u rubrici - "O meni" i  "Kontakt" 

 

image.jpg
image.jpg

Wrought iron as a material, and the way of its processing, provides great artistic freedom in the process of creation. The architecture with the interior opens up a large space and a lot of possibilities for wrought iron and artist's work in the same. As an example, I set a lamp that I did to trace a piece of wrought iron that can be viewed on the link: http://nikolapantovic.com/kovano-gvozdje/

 

The lamp is made of elements of wrought iron incorporated in the best possible way that is currently completed by artist inspirers. 

 

Architecture with its space represents one of the great challenges for the artist the creator, as a problem that first of all needs to be resolved and then rescued ...

 

A lot of possibilities ...

 

For more information, you can make contact by traveling in the section - "About me" and "Contact"

"Sleeping beauty" - "Успавана лепотица" by Steel sculpture

Једно од мојих омиљених степеништа за сада. "Успавана лепотица"

One of my favorite staircases for now. "Sleeping beauty"

 

Stepeniste,ograda kovano gvozdje.jpg
Stepeniste.jpg
Stepeniste kovano gvozdje.JPG
Stepeniste od kovanog gvozdja
stepeniste, ograda kovano gvozdje.jpg
Stepeniste kovano gvozdje.jpg
Stepeniste kovano gvozdje.jpg
Luster kovano gvozdje.jpg
Stepeniste kovano gvozdje.jpg
Stepeniste kovano gvozdje.jpg
Stepeniste kovano gvozdje
Stepeniste ograda kovano gvozdje.jpg
Stepeniste kovano gvozdje.jpg

  

KOVANO GVOŽĐE U ENTERIJERU- UMETNOST IZRADE by Nikola Pantovic

 

Kovanog gvozdja zanat koji se nasleđuje od predaka.  Kapija od kovanog gvozdja ne mora biti kao sto smo navikli iskljucivo dvodimenzionalna. Kapija moze biti i dvodimenzionalna i trodimenzionalna. Lepota jednog umetnickog predmeta, zavisi pre svega od umetnikovog senzibiliteta, tj. crteza kroz koji je taj senzibilitet protkan. To je slucaj i sa svim ostalim umetnickim radovima poput slike, skulpture, crteza ili nekog drugog proizvoda u dizajnu.

 

Granica izmedju skulpture i primenjene umetnosti ogleda se u tome kada neki predmet u sebi sadrzi veci procenat umetnickog kvaliteta, odnosno umetnosti, onda on postaje da biva sve vise skulptura a manje primenjena umetnost. 

 Kapija skulptura , kovano gvozdje  u ejsterijeru. Rad Nikole Pantovica

Kapija skulptura , kovano gvozdje  u ejsterijeru. Rad Nikole Pantovica

Nameštaj od kovanog gvozdja, navikli smo da najčešće viđamo u eksterijeru i na terasama. Međutim, ovaj nameštaj je toliko pogodan za kombinovanje sa raznim stilovima, klasičnim, modernim ili rustičnim tako da sve češće možemo videti savremene enterijere u koje je vešto uklopljen. To mogu biti dnevne sobe, kupatila, spavaće sobe, predsoblja, trpezarije…

 

Spavaća soba- Nameštaj za spavaću sobu od kovanog gvozdja je vrlo popularan u poslednje vreme. Na ova dva kreveta možete videti uzglavlja koja su napravljena od kovanog gvožđa, dok je kutija samog kreveta zasebna i pruža savršenu udobnost.

Kompletan krevet je izrađen od kovanog gvozdja, modernih linija i dizajna koji se može uklopiti u svaki savremeni enterijer. U slučaju da već posedujete krevet i niste u situaciji da ga menjate, a želeli biste komad nameštaja od kovanog gvozdja, dodajte stočić manjih dimenzija koji će zameniti klasičan noćni ormaric.

 Skulptura stepeniste od kovanog gvozdja u Vili Veselina Jevrosimovica - Perlez.   Rad Nikole Pantovica

Skulptura stepeniste od kovanog gvozdja u Vili Veselina Jevrosimovica - Perlez. 

Rad Nikole Pantovica

 

Dnevni boravak i trpezarija- U dnevnoj sobi dovoljno je da klub stočić bude od kovanog gvozdja, sa staklenom pločom ili pločom od granita ili mermera. Interesantan detalj je i stočić za nijansu viši od standardnog koji Vam može zameniti komodu u dnevnoj sobi li predsoblju.

Ne plašite se da unesete trpezarijski komplet stolica i stola u stan, ne bojite se da će delovati suviše hladno. Sa lepo tapaciranim sedištima ili zanimljivom dekoracijom stola, dobićete kompletan užitak za vreme vaših obeda.

 Unikatna skulptura vrata, privatna vila Senjak - Beograd.  Rad Nikole Pantovica

Unikatna skulptura vrata, privatna vila Senjak - Beograd.

Rad Nikole Pantovica

 

Ograda za stepenice od kovanog gvozdja može biti jedan od najlepših detalja u enterijeru. Može se povezati sa još nekim komadom nameštaja od ovog predivnog materijala ili neka bude jedinstveni i zasebni komad uenterijeru kojem ćete se sigurno svaki put kada uđete u kuću, ponovo obradovati.

Aurora unikatna ograda za stepeniste od kovanog gvozdja. 

 Unikatna skulptura i zastitna ograda, materijal  kovano gvozdje u enterijeru koji oplemenjuje vas  stan. Stepeniste od kovanog gvozdja.  Rad Nikole Pantovica

Unikatna skulptura i zastitna ograda, materijal  kovano gvozdje u enterijeru koji oplemenjuje vas  stan. Stepeniste od kovanog gvozdja.

Rad Nikole Pantovica

Unikatna zastitna ograda za stepeniste, kovano gvozdje.

 Privatna kuca Beograd. Stepeniste kovano gvozdje.  Rad Nikole Pantovica

Privatna kuca Beograd. Stepeniste kovano gvozdje.

Rad Nikole Pantovica

Unikatno stepeniste,  kovano gvozdje predstavlja prostorni crtez koji oplemenjuje prostor.

 Unikatna zastitna ograda za stepeniste, kovano  gvozdje, privatna kuca - Beograd.  Rad Nikole Pantovica

Unikatna zastitna ograda za stepeniste, kovano  gvozdje, privatna kuca - Beograd.

Rad Nikole Pantovica

 Pregradni zid, stepeniste kovano gvozdje - privatna kuca - Beograd.  Rad Nikole Pantovica

Pregradni zid, stepeniste kovano gvozdje - privatna kuca - Beograd.

Rad Nikole Pantovica