KOVANO GVOŽĐE U ENTERIJERU- UMETNOST IZRADE / by Nikola Pantovic

 

Kovanog gvozdja zanat koji se nasleđuje od predaka.  Kapija od kovanog gvozdja ne mora biti kao sto smo navikli iskljucivo dvodimenzionalna. Kapija moze biti i dvodimenzionalna i trodimenzionalna. Lepota jednog umetnickog predmeta, zavisi pre svega od umetnikovog senzibiliteta, tj. crteza kroz koji je taj senzibilitet protkan. To je slucaj i sa svim ostalim umetnickim radovima poput slike, skulpture, crteza ili nekog drugog proizvoda u dizajnu.

 

Granica izmedju skulpture i primenjene umetnosti ogleda se u tome kada neki predmet u sebi sadrzi veci procenat umetnickog kvaliteta, odnosno umetnosti, onda on postaje da biva sve vise skulptura a manje primenjena umetnost. 

 Kapija skulptura , kovano gvozdje  u ejsterijeru. Rad Nikole Pantovica

Kapija skulptura , kovano gvozdje  u ejsterijeru. Rad Nikole Pantovica

Nameštaj od kovanog gvozdja, navikli smo da najčešće viđamo u eksterijeru i na terasama. Međutim, ovaj nameštaj je toliko pogodan za kombinovanje sa raznim stilovima, klasičnim, modernim ili rustičnim tako da sve češće možemo videti savremene enterijere u koje je vešto uklopljen. To mogu biti dnevne sobe, kupatila, spavaće sobe, predsoblja, trpezarije…

 

Spavaća soba- Nameštaj za spavaću sobu od kovanog gvozdja je vrlo popularan u poslednje vreme. Na ova dva kreveta možete videti uzglavlja koja su napravljena od kovanog gvožđa, dok je kutija samog kreveta zasebna i pruža savršenu udobnost.

Kompletan krevet je izrađen od kovanog gvozdja, modernih linija i dizajna koji se može uklopiti u svaki savremeni enterijer. U slučaju da već posedujete krevet i niste u situaciji da ga menjate, a želeli biste komad nameštaja od kovanog gvozdja, dodajte stočić manjih dimenzija koji će zameniti klasičan noćni ormaric.

 Skulptura stepeniste od kovanog gvozdja u Vili Veselina Jevrosimovica - Perlez.   Rad Nikole Pantovica

Skulptura stepeniste od kovanog gvozdja u Vili Veselina Jevrosimovica - Perlez. 

Rad Nikole Pantovica

 

Dnevni boravak i trpezarija- U dnevnoj sobi dovoljno je da klub stočić bude od kovanog gvozdja, sa staklenom pločom ili pločom od granita ili mermera. Interesantan detalj je i stočić za nijansu viši od standardnog koji Vam može zameniti komodu u dnevnoj sobi li predsoblju.

Ne plašite se da unesete trpezarijski komplet stolica i stola u stan, ne bojite se da će delovati suviše hladno. Sa lepo tapaciranim sedištima ili zanimljivom dekoracijom stola, dobićete kompletan užitak za vreme vaših obeda.

 Unikatna skulptura vrata, privatna vila Senjak - Beograd.  Rad Nikole Pantovica

Unikatna skulptura vrata, privatna vila Senjak - Beograd.

Rad Nikole Pantovica

 

Ograda za stepenice od kovanog gvozdja može biti jedan od najlepših detalja u enterijeru. Može se povezati sa još nekim komadom nameštaja od ovog predivnog materijala ili neka bude jedinstveni i zasebni komad uenterijeru kojem ćete se sigurno svaki put kada uđete u kuću, ponovo obradovati.

Aurora unikatna ograda za stepeniste od kovanog gvozdja. 

 Unikatna skulptura i zastitna ograda, materijal  kovano gvozdje u enterijeru koji oplemenjuje vas  stan. Stepeniste od kovanog gvozdja.  Rad Nikole Pantovica

Unikatna skulptura i zastitna ograda, materijal  kovano gvozdje u enterijeru koji oplemenjuje vas  stan. Stepeniste od kovanog gvozdja.

Rad Nikole Pantovica

Unikatna zastitna ograda za stepeniste, kovano gvozdje.

 Privatna kuca Beograd. Stepeniste kovano gvozdje.  Rad Nikole Pantovica

Privatna kuca Beograd. Stepeniste kovano gvozdje.

Rad Nikole Pantovica

Unikatno stepeniste,  kovano gvozdje predstavlja prostorni crtez koji oplemenjuje prostor.

 Unikatna zastitna ograda za stepeniste, kovano  gvozdje, privatna kuca - Beograd.  Rad Nikole Pantovica

Unikatna zastitna ograda za stepeniste, kovano  gvozdje, privatna kuca - Beograd.

Rad Nikole Pantovica

 Pregradni zid, stepeniste kovano gvozdje - privatna kuca - Beograd.  Rad Nikole Pantovica

Pregradni zid, stepeniste kovano gvozdje - privatna kuca - Beograd.

Rad Nikole Pantovica